Vart firar göteborgarna jul?

Hur har du tänkt att fira jul i år, stanna hemma i Karlstad eller åka bort någonstans? Varför inte göra såsom göteborgarna helts gör – åker till Miami, Lanzarote eller kanske Phuket. Här är tipsen på göteborgarnas favoritresmål över julen.

Många Karlstadsbor tar gärna en tur till Sveriges eget Lilla London och bor på hotell i Göteborg när andan faller på. Men är det verkligen här du vill spendera din jul? Varför inte härma göteborgarna och ta dig iväg för julfirande utomlands i stället? Deras favoritmål för detta är till exempel bland annat Havanna, Hurghada och Phu Quoc som allihop är nykomlingar på listan över populära resmål för julfirande för boende i Göteborg.

Hit reser göteborgarna själv på semester

I Göteborgs Posten har man sammanställt favoritresmålen som göteborgarna har i juletider, både när det kommer till reguljärflyg och för charterresor. Kanske  hittar du en pärla här du med? Så här ser listorna ut:

Topp 5: Reguljärflyg

  1. Miami, USA – toppar listan för dem som lyckas få ut en längre ledighet och har råda att ta sig hit till Floridas näst största stad, Miami
  2. Orlando, USA – en otippad två som klättrat upp från sjätteplatsen den låg på under fjolårets mätning.
  3. Bangkok, Thailand – ett populärt resmål åter om.
  4. Cancun, Mexiko – verkar vara göteborgarna som gillar detta för denna destination finns inte med på listorna som gäller övriga landet.
  5. New York, USA – en klassiker i juletider.

På plats sex till tio på denna lista ser vi sedan Denpasar i Indonesien, Phuket i Thailand och Berlin i Tyskland samt Havanna på Kuba och Kapstaden i Sydafrika vilka bägge två är nya på topp tio-listan över destinationer att åka till med reguljärflyg.

Topp 5: Charter

  1. Gran Canaria, Spanien – alltid lika populärt.
  2. Teneriffa, Spanien – alltid populärt resmål vintertid.
  3. Phuket, Thailand – lika populärt som reguljärflyg och charterdestination.
  4. Kap Verde – klättrar ett snäpp sedan förra mätningen.
  5. Dubai, Förenade Arabemiraten – nykomling som knipit femteplatsen.

Övriga populära destinationer för charterresor är Krabi i Thailand, Hurghada i Egypten som är ny för i år, Lanzarote i Spanien likaså är denna ny, Fuerteventura i Spanien har tappat i populäritet sedan förra mätningen men finns kvar och på plats nummer tio kommer en nykomling in på listan: Phu Quoc som är Vietnams största ö.