Res rätt med sista minuten

Det är kul att resa, det håller många med om och med en sista minuten blir det till och med ännu bättre då man kommer undan billigare men också får åka på ett lite mer spännande resmål. Det är resor där flygstolar finns kvar nära till avgång så det hjälper att vara fri för att resa på kort varsel. För den som är tillräckligt modig för att göra en sådan resa så är det ändå en del saker som man ska hålla koll på.

När man tar en sista minuten så brukar det blir en angenäm resa för många. Dagens hotell och turistindustri ser nämligen helt annorlunda ut från det med osäkra resande som man gjorde innan Internet. Idag hittar vi resmål lätt, både inom Sverige och utanför. Det är möjligheten att läsa på om alla möjliga resmål som gjort oss till erfarna kritiker om vilken plats vi än ska åka till. När det gäller sista minuten så var det svårt att hamna på en bra plats och de flesta kände nog mer skräck inför en sådan resa än vad man gör idag. De flesta har lärt sig att bli källkritiska och att inte bara ta det första bästa resmålet man hittar på Internet, utan att kolla recensioner först. Det är otroligt smart. Här är några tips för den som är modig nog att bege sig ut i världen och att göra det i sista minuten:

  • Gör kalendern fri för en tid framåt, du behöver inte ta semester men du kan förvarna på jobbet så att det finns en möjlighet att åka.
  • Läs på om hur man reser med sista minuten, du vinner på det låga priset, men finns det något att förlora? Ta då reda på vad och var förberedd.
  • Ha en reskassa som tål det resmålet som det blir, ha några möjligheter öppna för att kunna välja den bästa sista minuten-resan.
  • Var källkritisk och kontrollera alltid resmålet via en av alla de resesajter som finns på Internet. Här hittar du allt från betyg på hotellet till själva staden ni ska till.

Några matnyttiga tips till den som vågar, oftast brukar det lösa sig om man varit så modig att man bokat en resa på det sättet.