Kom i julstämning i Göteborg

I Göteborg händer det massor som får dig att komma i perfekt julstämning! Ta en weekend eller en längre resa dit för att få en liten semester under högtiden. jul på Liseberg är redan öppnat, och staden har tänt upp sin fantastiska julbelysning med pompa och ståt. Göteborg är julstaden 2017. 

Varför inte checka in på ett hotell på Avenyn och fira jul i den mysiga staden Göteborg? Kolla in den mysiga stämningen på Liseberg, eller bara vandra längs de mysiga gatorna och ät på fantastiska restauranger. Vilket som kommer att få dig i rätt julstämning!

Premiär för jul på Liseberg

Succén och stämningshöjaren jul på Liseberg har redan startat för i år. I en artikel från Göteborgsposten kan man läsa om när julen invigdes på nöjesfältet. Något som kommit att bli en riktig klassiker bland folk att besöka i december månad. Just detta år satsas det lite extra på ljuset på Liseberg, där det varje kväll arrangeras en ljusshow vid den stora scenen. Dessutom finns det en ny ljusinstallation uppe i trädgårdslandet, något som verkar vara mycket uppskattat, både bland vuxna och barn. På Liseberg finns det aktiviteter för alla typer av besökare, vare sig du bara vill gå runt och titta på allt vackert eller om du söker mer aktiva saker att göra med barnen. I mellandagarna finns en skridskoskola för småbarn och i Medeltidsbyn på nöjesfältet kommer det att arrangeras skattjakt. Fram till julafton går det att besöka tomtefars verkstad. Jul på Liseberg stänger först på årets sista dag, skriver Expressen och är en plats för folk som vill fira och få julstämning i lugn och ro, men vacker utsikt överallt. Kanske är det något för dig?

Även Göteborg stad pyntas ordentligt

Men det är inte bara Liseberg som osar julstämning, även hela stan i sig! I en artikel från SVT kan man läsa om att staden sedan 2004 arbetat hårt med att öka stadens attraktionskraft för turister. Något som man kan säga att de faktiskt lyckats med. I slutet av november lös man upp hela staden med belysning och pynt, och flera tusen personer samlades framför konstmuseet och bevittnade hur Göteborg blev julstaden 2017.