Häftiga event sommaren 2019

Det finns vissa återkommande event runt om i Sverige som återkommer från år till år och vilka många ser fram emot att få delta i. Det rör sig om allt från festivaler till turneringar för stora som små. Denna variation gör att svenska folket och turister alltid har något underhållande och trevligt att göra oavsett om de har semester eller inte.

Bland annat kommer några stora event att arrangeras i Stockholm, Göteborg och Malmö så du kan passa på att besöka dessa städer för att ha kul med nära och kära. Du kan till och med göra besöket i städerna till ett äventyr då du till exempel kan boka hotell i Malmö eller vilken stad du vill utforska och göra det extra skojigt.

Gothia Cup

Gothia Cup är en turnering som är perfekt för de som är intresserade av att se på fotboll. Cupen genomförs mellan den 14/7 – 20/7 och det kommer att delta 1 692 olika lag som kommer från 78 länder runt om i världen. Det är 45:e gången Gothia Cup arrangeras och under dessa dagar kommer cirka 350 000 fotbollsspelare delta för att glädjas av fotboll.

Stockholm Pride

Stockholm Pride festival går av stapel mellan den 29:e juli till den 2:e augusti och är ett jättestort event som är fyllt av färger. Festivalen lockar många HBTQ-personer från världens alla hörn. Huvudområdet för Stockholm Pride hittar du på Östermalms IP som utnämns till Pride Park. Där kan du se shower och konserter, delta i workshops och Pridefestivalen, detta är bara några guldkorn som du kan vara med om.

Malmö Festivalen

En stor begivenhet för alla skåningar och andra är Malmö Festivalen vars årets upplaga genomförs under 9-16/8. På festivalen kan du lyssna på olika konserter med både kända och mindre kända artister och delta i roande aktiviteter för ung som gammal. Du kan passa på att smaka på mat från olika länder och bara njuta av vad Malmö Festivalen har att erbjuda. Du kan lämna bilen hemma och ta tåget direkt till Malmö och hamna mitt i festivalen; den arrangeras i centrum och det blir svårt att köra och hitta parkeringar.