Flyg till och från Karlstad

Även om Karlstad har mycket att bjuda på händer det att de boende tröttnar på Vänern och de värmländska skogarna. Som tur är går det att hitta flyg riktigt billigt för den karlstadbo som behöver komma bort över helgen, och det går även att flyga till Karlstad, för den som bor i Umeå, Helsingborg eller Helsingfors.

Billiga flygbiljetter har också gjort det möjligt för en del Karlstadbor att veckopendla till London, Paris och storstäderna i Tyskland.

Karlstads Flygplats, även känd som Karlstad Airport, invigdes så sent som 1997 och är därmed ny och fräsch. Flygplatsen är belägen ungefär 18 kilometer norr om Karlstad centralort. På sträckan Karlstad-Stockholm konkurrerar man inte särskilt framgångsrikt med tåget, men de senaste årens snökaos har gjort att flyget fått en konkurrensfördel igen. Dessutom erbjuder flygplatsen charterflyg till Antalya, Rhodos och Monastir. 2009 betjänade flygplatsen 86 456 passagerare, varav utrikesflyget stod för 42 908 stycken.

Bland dem som begagnar sig av Karlstads flygplats finns världskändisar som IKEA-grundaren Ingvar Kamprad och före detta James Bond, numera UNESCO-ambassadören Roger Moore. Båda dessa män är nämligen gifta med kvinnor som har band till ön Hammarö, belägen sydväst om Karlstad. Kamprads frus familj har sommarstuga på ön, och Moores fru är bördig från Hammarö.